Uvjeti korištenja

Informacije na Neostore.hr internetskoj stranici informativnog su karaktera

 

Osobne podatke koje proslijedite tvrtki NEOTEL MEDIA j.d.o.o. koja je vlasnik web stranice www.neostore.hr nadziru se i čuvaju sukladno važećoj Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća. Ako nam date izričiti pristanak za korištenje vaših osobnih podataka putem privola, vaši podaci bit će pohranjeni i kontinuirano korišteni u navedene svrhe (npr. slanje SMS informacija vezanih za rođendanski događaj u dućanima), pismena pošta (npr. slanje tiskanih kataloga/letaka), telefonski poziv (npr. za istraživanje zadovoljstvom usluge), e-mail (npr. povodom posebne rođendanske ponude), tj. putem komunikacijskog kanala kojeg ste prihvatili.

Što su privole i kako obrađujemo vaše podatke detaljno možete pronaći u dijelu Pravila privatnosti.

Vaše podatke možemo upotrijebiti prilikom stvaranja i održavanja korisničkog profila, kojim bismo vam željeli osigurati individualno primanje reklama i promocija.

Osobne podatke koje dajete web stranici Neostore kontrolirate sami.

Osobe koje se žele odjaviti od primanja našeg newslettera i ostalih obavijesti, odnosno povući svoju privolu, mogu to uvijek učiniti zahtjevom na info@neostore.hr  ili klikom na link za odjavu koji se nalazi u svim našim materijalima koje vam šaljemo e-mailom.

Ako promijenite osobne podatke (mjesto stanovanja, adresu elektronske pošte, telefonski broj), a želite i dalje primati obavijesti, molimo vas da nas o tome obavijestite na info@neostore.hr.

Automatsko bilježenje podataka (neosobni podaci)

Kad pristupite internetskoj stranici Neostore – opće, neosobne informacije (upotreba internetskog preglednika, broj posjeta, prosječno vrijeme posjeta, posjećene stranice) automatski se bilježe (ne kao dio prijave). Te informacije koristimo za mjerenje privlačnosti naše internetske stranice i poboljšavanje njenih sadržaja i funkcionalnosti. Vaši podaci nisu predmet daljnje obrade niti se prosljeđuju trećoj strani.

 

Kolačići

Definicija kolačića:

Kolačić je informacija spremljena na računalo od strane web stranice koju posjetite. Uobičajeno je da sprema vaše postavke i postavke za web-stranicu, kao što su na primjer preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web-stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže personalizirane informacije. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući osobne informacije (kao što je osobno ime ili adresa e-pošte). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako se to izričito omogući jer web-stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali/la i ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića nisu vidljive korisnicima. Ipak, možete promijeniti postavke internetskog preglednika tako da samostalno izaberete hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti te zatim automatski obrisati pri zatvaranju internetskog preglednika spremljene kolačiće i ostale postavke. Uređivanjem postavki kolačića odlučujete hoćete li dopustiti njihovo pohranjivanje na svojem računalu. Upravljanje i podešavanje postavkama kolačića, kao što smo spomenuli, može se napraviti u internetskome pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, kliknite na ime internetskog preglednika koji koristite. Neke postavke mogu ovisiti i o uređaju kojim pristupate internetu (stolno računalo, tablet ili mobitel) i nisu sve dostupne na hrvatskome jeziku. Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web-stranicama .

 

Vrste kolačića 

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju. Koristimo ih da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo stvari koje možete učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na www.neostore.hr

Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su korisničko ime za prijavu i zaporka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, a neki čak i godinama. Trajne kolačiće koristimo za funkcionalnosti poput „pamćenja“ da je korisnik prijavljen na stranici, što vama kao registriranom korisniku olakšava korištenje. Također koristimo trajne kolačiće kako bismo bolje razumjeli navike korisnika i sukladno tome poboljšali stranicu prema korisničkim načinima korištenja. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

Kolačići prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti privremeni ili stalni. Pomoću njih web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu. Koristimo nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići postavljeni su za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju kao i dijeljenje istoga s drugim internetskim servisima.

Kolačići treće strane dolaze sa sadržaja drugih web-mjesta, na primjer reklame, koje se nalaze na web-mjestu koje trenutno gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje interneta u marketinške svrhe.

 

Sigurnost

Neostore  iznimno pazi na sigurnost osobnih podataka. Vaši osobni podaci zaštićeni su od gubitka, uništenja, krivotvorenja, manipulacije i neautoriziranog pristupa ili neautoriziranog otkrivanja.

 

Maloljetnici

Neostore  preporučuje svim roditeljima i skrbnicima da svoju djecu nauče sigurnom i odgovornom ponašanju s osobnim podacima na Internetu. Maloljetnici ne bi smjeli ostavljati nikakve osobne podatke na internetskim stranicama Neostore  bez dozvole roditelja ili skrbnika. Neostore  nikada neće svjesno prikupiti osobne podatke od maloljetnika ili ih na ikoji način koristiti ili proslijediti trećoj strani bez njihove dozvole.

 

Poveznice (linkovi) na druge internetske stranice

Izjava o čuvanju osobnih podataka odnosi se na Neostore . Internetske stranice mogu sadržavati poveznice prema drugim dobavljačima izvan NEOTEL MEDIA j.d.o.o., na koje se ne odnosi izjava o čuvanju osobnih podataka. Kada napuštate internetsku stranicu Neostore  ponovo pročitajte izjavu o čuvanju osobnih podataka svake internetske stranice koja sakuplja osobne identifikacijske podatke.

 

Pravo na informaciju – Službenik za zaštitu osobnih podataka (GDPR)

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi naše politike čuvanja osobnih podataka ili obrade vaših podataka, slobodno se obratite našem Službeniku za zaštitu osobnih podataka na e-mail: info@neostore.hr

 

Kupovina proizvoda i dobivanje besplatnog proizvoda

Kupcima koji kupuju proizvode za vrijeme akcije „Black Friday“ (Crni Petak) i drugih posebnih ponuda i oblika prodaje povremeno osiguravamo i darujemo besplatne proizvode i/ili usluge. Popusti naznačeni u promidžbenim materijalima za vrijeme posebnih ponuda i oblika prodaje vrijede samo za dio odabranih i označenih artikala. Uvjeti za dobivanje besplatnog proizvoda, testera i/ili usluge se utvrđuju tako da je uz pojedinu akciju ili kupnju posebno to i oglašeno. Redoslijed zaključenja pojedinih narudžbi i računa o izvršenoj kupovini određuje se automatski radom programa bez utjecaja ljudskog faktora i time se automatski određuje koji kupci imaju pravo na besplatni proizvod i/ili uslugu. Popusti naznačeni u promidžbenim materijalima za vrijeme posebnih ponuda i oblika prodaje vrijede samo za dio odabranih i označenih artikala te se ne zbrajaju s drugim popustima, pogodnostima te gratis uslugama kao što je npr. besplatna dostava za kupovinu iznad 200 kn. Proizvodi na koje se je ostvario određeni popust biti će izuzeti iz usluge “besplatna dostava”. 

Izraz “Akcija” ne koristi se u smislu zakonskog značenja iz članka 19. Zakona o zaštiti potrošača, već se zbog globalizacije nomenklature na webu odnosi na posebne ponude. R1 račune ne izdajemo.

 

Alternativno Rješavanje Potrošačkih Sporova (ARPS)

Od 15. veljače 2016. diljem cijele Europske unije sporove vezane uz online kupnju imate pravo i mogućnost riješiti u svega nekoliko klikova na ovim stranicama. Europska komisija je za takvo rješavanje sporova osmislila platformu koja je dostupna svim građanima Europske unije.

Platforma je namijenjena za alternativno (izvansudsko) rješavanje domaćih i prekograničnih sporova koji proizlaze iz ugovora o prodaji ili ugovora o uslugama između trgovaca sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i potrošača s prebivalištem u Europskoj uniji (u daljnjem tekstu: EU) u postupku pred tijelima za alternativno rješavanje potrošačkih sporova (u daljnjem tekstu: tijelima za ARPS) koja su ovlaštena provesti mirenje ili donijeti neobvezujuću ili obvezujuću odluku o sporu.

Kada potrošači i trgovci podnesu prigovor, tijela za rješavanje sporova djelovat će kao posrednici između dviju strana u cilju rješavanja problema.

Nakon što se postigne dogovor o tome tko će spor riješiti, platforma automatski prosljeđuje spor tom tijelu koje je dužno u roku od 90 dana riješiti spor u potpunosti preko Interneta.

Internetska platforma za online alternativno rješavanje sporova od 15. veljače 2016. kao i svim građanima Europske unije dostupna vam je ovdje.

 

Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja online trgovine utvrđuju uvjete prodaje proizvoda u online trgovini www.neostore.hr (u daljnjem tekstu “online trgovina”).

Vlasnik online trgovine je NEOTEL MEDIA j.d.o.o.  (u daljnjem tekstu “Prodavatelj”)

Opći uvjeti sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i općeg kodeksa elektronskog poslovanja.

 

Opće informacije

Naziv tvrtke: NEOTEL MEDIA j.d.o.o.

Adresa: Plavnička 5, 10040 Zagreb

e-mail adresa: info@neostore.hr

Telefon: +385 91 222 9994

OIB: 99827161139

 

IBAN: HR3723600001102652345 

Uvjeti kupnje

Kupnja u online trgovini moguće je samo za osobe koje se nalaze u Republici Hrvatskoj.

Naručivati mogu isključivo osobe starije od 18 godina. Neostore  akcije na proizvode vrijede samo za fizičke osobe i tvrtke. Uvjet za kupnju je registracija.

 

Naručivanje

Postupak naručivanja

 1. Proizvode možete birati u kategoriji „Proizvodi“.
 2. Željeni proizvod dodajete u košaricu klikom na proizvod i na gumb „Dodaj u košaricu“ te prethodno odabirom na veličinu i broj pakiranja proizvoda. Ukoliko želite nastaviti s kupnjom odaberete u gornjem desnom kutu  „Košarica“ te kliknete na opciju „Kreni na Plaćanje“. Proizvodi koje dodate u košaricu pojavit će se u gornjem desnom kutu pod naslovom “Košarica“.
 3. Prije plaćanja, s lijeve strane morat ćete unijeti svoje podatke o plaćanju ako se niste prethodno registrirali na stranicu.
 4. Ako ste već registrirani i dobili ste korisničko ime i lozinku, molimo, unesite ih u “Prijava za registrirane kupce” i zatim “Prijava i nastavak kupnje”. Ako kupujete prvi put, nije potrebna prethodna registracija prije kupnje već samo popunjavanje polja s vašim informacijama s lijeve strane
 5. Prije nego što naručite proizvode u košarici odaberite načine plaćanja.
 6. Nakon što ste unijeli sve informacije za kupnju ili se registrirali i provjerili svoju narudžbu u Košarici, idete na opciju plaćanja pritiskom na gumb „Kreni na plaćanje“.
 7.     Nakon obavljene kupovine, primit ćete obavijest o zaprimljenoj kupovini na vašu e-mail adresu.

 

Valjanost narudžbe/Sklapanje ugovora

Narudžba postaje valjana u trenutku u kojem kupac pošalje narudžbu ili izvrši uplatu.

Naručeni proizvodi se obračunavaju po cijenama koje su objavljene na stranici online trgovine u vrijeme slanja narudžbe.

U slučaju tehničke pogreške ili u slučaju da je proizvod rasprodan, u vrijeme slanja narudžbe radnim danom, kupca ćemo obavijestiti u roku od 24 sata.

U slučaju tehničke pogreške ili u slučaju da je proizvod rasprodan, u vrijeme slanja narudžbe subotom, nedjeljom i praznicima, kupca ćemo obavijestiti o pogrešci najkasnije sljedećeg radnog dana.

Količina naručenih proizvoda je neograničena.

Između prodavatelja i kupca ugovor je sklopljen u trenutku kada prodavatelj potvrdi narudžbu, izvrši uplatu i kada kupac primi obavijest da je narudžba/uplata potvrđena. Nakon potvrde, narudžba/uplata se više ne može povući.

Nakon slanja narudžbe, kupac dobiva elektronsku potvrdu putem e-maila, a pri preuzimanju pošiljke, kupac dobiva račun/ sa specifikacijom poslanih proizvoda.

 

Informacije o proizvodima

Svi podaci o proizvodima, uključujući opise, specifikacije, fotografije i cijene, prikazani su u najboljoj namjeri te kako bi što vjernije oslikale proizvod kupcu. Podaci o proizvodima podložni su tehničkim i tipografskim pogreškama i internetskim pogreškama. U slučaju očiglednih neispravnosti podataka, online trgovina zadržava pravo raskida ugovora.

Fotografije proizvoda su informativne prirode te ne moraju odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, što se posebno odnosi na razlike u percepciji boje kupaca i postavki monitora.

Cijene vrijede za sve korisnike online trgovine. Cijene su navedene u kunama i uključuju porez na dodanu vrijednost (PDV), osim ako nije drugačije navedeno.

Cijene iz online trgovine vrijede isključivo za online trgovinu; isto se odnosi na akcije i akcijske cijene. U slučaju tehničke pogreške ili u slučaju da je proizvod rasprodan, u vrijeme slanja narudžbe radnim danom, kupca ćemo obavijestiti u roku od 24 sata.

U slučaju tehničke pogreške ili u slučaju da je proizvod rasprodan, u vrijeme slanja narudžbe subotom, nedjeljom i praznicima, kupca ćemo obavijestiti o pogrešci najkasnije sljedećeg radnog dana.

 

Pružanje dodatnih usluga za kupce

Sve dodatne informacije vezane uz proizvode, savjete ili usluge koje vas zanimaju slobodno nas možete poslati putem maila: info@neostore.hr ili broja telefona +385 1 3094 044.

Također upite možete poslati i putem ispunjene „Kontakt“ forme koja se nalazi na našoj web stranici.

 

Načini plaćanja

 • Plaćanje pri preuzimanju- pouzećem

Ako želite naručene proizvode platiti pri preuzimanju, odaberite opciju “Plaćanje pri preuzimanju”. Plaćanje pri preuzimanju moguće je isključivo gotovinom.

 • Kartično plaćanje

Moguće je kartično plaćanje sljedećim kreditnim karticama: MasterCard , Visa i Maestro.

 • Plaćanje predračunom-direktna bankovna transakcija

Pri zaprimanju narudžbe, na vašu e-mail adresu šaljemo predračun. Proizvode šaljemo u roku 3-5 dana nakon zaprimanja uplate na naš bankovni račun. Ako predračun nije plaćen u roku 7 dana, narudžba se stornira.

 

U slučaju predračunskog plaćanja, koristite sljedeće podatke:

 

Naziv tvrtke: NEOTEL MEDIA j.d.o.o.

Adresa: Plavnička 5, 10040 Zagreb

IBAN: HR3723600001102652345 

 

Dostava

Dostava u našoj  online trgovini dostavlja kurirska služba Pošte. Trošak dostave obračunava se u skladu s cjenikom dostave, koji je naveden u ovom dokumentu.

Naručene proizvode, koji su na zalihi, šaljemo idući radni dan od dana naručivanja. Iznimka su narudžbe koje su napravljene tijekom vikenda ili praznika kada ne šaljemo robu, tada narudžbu šaljemo prvi radni dan. U slučaju da naručeni proizvodi nisu na zalihi, kupca ćemo o tome obavijestiti

Dostava se vrši na adresu koju je kupac naveo pri registraciji. U slučaju da na navedenoj adresi nema nikoga u vrijeme dostave, dostavna služba ostavit će obavijest o prispijeću pošiljke, s kontakt telefonom na koji kupac može dogovoriti ponovnu dostavu u vrijeme u koje mu odgovara, ili preuzimanje paketa u poslovnici dostavne službe.

Pri kupnju većoj od 200,00 kn, trošak dostave pokriva NEOTEL MEDIA j.d.o.o.

 

CJENIK DOSTAVE

Trošak dostave pošiljke vrijednosti do 200 kn: 30,00 kn

Pošiljke vrijednosti iznad 200 kn – BESPLATNA DOSTAVA

 

Povrati i zamjene

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, čl.72., st.1, kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora, ne navodeći razloge za to, u roku od 14 dana od dana primitka naručenih proizvoda. Može nas kontaktirati pismenim putem maila: info@neostore.hr

Kako bi ostvario pravo na raskid ugovora, kupac je dužan o svojoj namjeri pismeno obavijestiti prodavatelja, te vratiti naručene proizvode o svom trošku. Vraćeni proizvodi moraju biti u dobrom stanju, neotvoreni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži.

U slučaju jednostranog raskida ugovora od strane kupca, prodavatelj je dužan izvršiti povrat uplaćenoga novca, u roku 14 dana od dana primitka vraćenih proizvoda.

U slučaju pogrešno isporučenih ili neispravnih proizvoda, kupac ima pravo na zamjenu ili povrat. Kako bi ostvario pravo na zamjenu ili povrat proizvoda kupac je dužan u roku od 8 dana od dana zaprimanja proizvoda, obavijestiti prodavatelja putem telefona ili elektronske pošte, te dogovoriti preuzimanje i zamjenu pogrešno isporučenih ili neispravnih proizvoda.

Troškove povrata i/ili zamjene pogrešno isporučenih ili neispravnih proizvoda snosi prodavatelj. Vraćeni proizvodi moraju biti u dobrom stanju, neotvoreni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži.

Prodavatelj nije odgovoran za pogreške koje se javljaju mjesec dana od preuzimanja proizvoda.

U slučaju pogreške, o kojoj je prodavatelj pravovremeno i pravilno obaviješten, kupac od prodavatelja može zahtijevati da u roku od 14 dana od dana obavijesti o pogrešci i povrata proizvoda, izvrši povrat uplaćenog iznosa ili proizvode zamjeni za nove.

U slučaju da, pri preuzimanju proizvoda, kupac ustanovi da je paket fizički oštećen ili pokazuje znakove otvaranja, kupac treba odbiti preuzimanje paketa, jer u protivnom reklamacija od strane prodavatelja neće biti uvažena.

 

Rok upotrebe

Rok upotrebe proizvoda je naznačen na dnu kutije kao LOT.

 

Odricanje od odgovornosti

Prodavatelj – NEOTEL MEDIA j.d.o.o. pruža savjete i pomoć pri odabiru proizvoda. Ako imate bilo kakvo pitanje, molimo obratite se na broj telefona mail: info@neostore.hr ili br. telefona +385 1 3094 044.

Prodavatelj nije odgovoran za bilo kakve prekide u procesu naručivanja koji su posljedica lošeg upravljanja od strane korisnika online trgovine ili infrastrukturnih usluga.

 

Zaštita osobnih podataka

Pristanak

Korištenjem online trgovine pristajete na postupanje s podacima  na način opisan u Izjavi o prikupljanju osobnih podataka.

Registracijom u online trgovinu dopuštate Tvrtki NEOTEL MEDIA j.d.o.o. administraciju baze podataka dostavljene od strane korisnika, te da informacije o sadržaju kupnje prikuplja i obrađuje u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

NEOTEL MEDIA j.d.o.o. se obavezuje, da će vaše osobne i ostale podatke, prikupljene u postupku registracije, štititi u skladu sa GDPR, da ih neće objavljivati trećim osobama i da će ih koristiti isključivo za potrebe ispunjenja narudžbe, ispostavljanja računa i eventualno rješavanje pritužbi i ostale potrebe komunikacije. Prodavatelj se obvezuje da će trajno štititi vaše osobne podatke.

Za zaštitu osobnih podataka odgovorni ste i sami te se trebate pobrinuti za sigurnost korisničkog imena i lozinke.

 

Prikupljanje osobnih podataka

Za kupnju u online trgovini morate se registrirati. Pri registraciji trebate upisati osobne podatke, podatke za plaćanje, ispostavljanje računa i dostavu.

(*) – obavezni podatak unosa

 

Podaci za otvaranje osobnog računa, obavezno pri registraciji:

 • E-mail adresa (*) (Adresa mora biti valjana i validna kako biste mogli primiti podatke o registraciji. )
 • Lozinka koju želite

 

Podaci za plaćanje

 

 • Ime(*)
 • Prezime(*)
 • Naziv poduzeća
 • Zemlja(*)
 • Ulica(*)
 • Grad(*)
 • Županija(*)
 • Poštanski broj(*)
 • Telefon(*)
 • E-mail adresa (*) (Adresa mora biti valjana i validna kako biste mogli primiti podatke o registraciji. )

Podaci uneseni u polje za isporuku pošiljke ne moraju biti jednaki podacima za izdavanje računa. Možete izabrati ako želite koristiti iste podatke za dostavu i izdavanje računa.

Online trgovina automatski prikuplja neke informacije s vašeg računala. Ove informacije mogu sadržavati; vašu IP adresu, vrstu preglednika, nazive domena, vrijeme pristupa i adrese web stranica koje ste posjetili u našoj online trgovini. Prodavatelj ove podatke isključivo koristi za statistiku o korištenju online trgovine i optimizaciju stranica.

 

Korištenje osobnih podataka

NEOTEL MEDIA j.d.o.o. prikuplja podatke preko web stranice kako bi osigurao pravilno funkcioniranje usluga na webu. NEOTEL MEDIA j.d.o.o.  može korisničke podatke koristiti za potrebe internog istraživanja i obavijesti korisnika o novostima u online trgovini, novosti vezane uz proizvode ili usluge koje nudi.

 

Pritužbe

NEOTEL MEDIA j.d.o.o.  se obvezuje poštovati postojeće zakone o zaštiti potrošača. Eventualne pritužbe kupac može poslati poštom na adresu: NEOTEL MEDIA j.d.o.o., Dobojska ulica 32, Zagreb ili na e-mail: info@neostore.hr.

Prodavatelj će nastojati riješiti pritužbu u najkraćem mogućem roku i tretirati je kao povjerljivu.

Za moguće sporove nadležan je Trgovački sud u Zagrebu.

 

TRAŽITE BRISANJE SVOJIH PODATAKA

Ako želite da uklonimo vaše osobne podatke iz naše online baze podataka, to možete učiniti tako da navedete zahtjev za brisanje podataka putem Kontakt forme.